open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 26. kolo
Leotar dočekuje Sarajevo: Maksimović respektuje goste, Varešanović bez kalkulacija
Fudbaleri Leotara u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će na Policama ugostiti Sarajevo.
14.04.2023. u 10:55
get url
text

Trebinjci su u borbi za opstanak, dok Bordo tim još nije izgubio sve šanse za plasman u Evropu.

- U subotu nas očekuje izuzetno teška utakmica, gostujemo ekipi Leotara, koja je na Policama primila samo šest pogodaka do sada u sezoni.

Situacija na tabeli nam ne dozvoljava da kalkulišemo. Mi moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici do kraja sezone - poručio je Mirza Varešanović, trener Sarajeva.

Marko Maksimović, trener Leotara, poštuje goste sa Koševa, ali se nada povoljnom rezultatu. 

- Sarajevo je ekipa koja ima najveći budžet, koja je uložila dosta u klub, pogotovo ove zime, to nije uporedivo sa ostalim ekipama, a pogotovo sa nama. Imaju bolju formu nego ranije. Mi sa druge strane smo u boljem stanju nego pred utakmicu sa Veležom jer nam se vraćaju četiri igrača koja su bila pod suspenzijom.

Nažalost, Uzelac samo što se oporavio od povrede leđa, na treningu je povrijedio skočni zglob, pa tako 15 dana neće biti sa nama, a Stojković ima žute kartone, ostali su svi spremni i vjerujem da uz dobru atmosferu i podršku navijača, uz pristup kakav smo imali protiv Željezničara možemo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Maksimović.

Meč Leotar - Sarajevo igra se u subotu od 16 sati uz direktan TV prijenos na MYTV. Glavni sudija je Dražen Marić (Bijeljina).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.