open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Leotar zaustavio zahuktali Zrinjski, Osimov džoker srušio Slobodu
Fudbaleri Leotara zaustavili su pobjedonosnu seriju mostarskog Zrinjskog. 
16.10.2022. u 16:23
get url
text

Mostarci su u Trebinje stigli sa serijom od pet pobjeda, ali su se na Policama morali zadovoljiti bodom - 1:1. 

Zrinjski je poveo u 10. minuti, kada je Nemanja Bilbija iskoristio dodavanja Jankovića i majstorski lobovao golmana Leotara.

Nakon gola uslijedio je period igre bez većih uzbuđenja, a onda smo u finišu prvog dijela, tačnije u 40. minuti vidjeli još jednu majstoriju, ali na drugoj strani. Haris Handžić je izveo slobodnjak sa vrha šesnaesterca i eurogolom matirao golmana Čondrića za 1:1.

Tri minuta kasnije sa sa tribina stadiona Police čuli su se povici "lopovi, lopovi". Publika je revoltirana zbog toga što sudija Adis Mulahasanović iz Sarajeva nije dosudio očigledan prekršaj nad Handžićem, kada je Barišić rukom u glavu udario napadača Leotara, kojem se morala ukazati i pomoć.

U nastavku meča Zrinjski je pokušavao da dođe do tri boda, ali je odbrana Trebinjaca odlično funkcionisala, a posebno se istakao golman Puletić koji je u 80. i 89. minuti skinuo zicere Bilbiji i Jankoviću. 

Velež je dominirao većim dijelom prvog poluvremena, redale su se prilike pred golom Bukvića, pokušavali su Ikić, Zajmović, Haskić, Halilović..., ali se mreža Tuzlaka nije tresla u prvih 45 minuta. Na drugoj strani najbolju priliku za goste imao je Melvin Osmić, ali je njegov udarac odbranio Bogdanović.

U nastavku meča Velež je dodao gas, prvo je Rođenim (ne)opravdano poništen gol, a onda je rezervista Anđušić u 69. minuti pogodio za veliko slavlje Mostaraca.

Rezultati 14. kola

Borac - Posušje 2:1
Sloga - Sarajevo 1:0
Tuzla City - Igman 2:3
Široki Brijeg - Željezničar 1:0
Leotar - Zrinjski 1:1
Velež - Sloboda 1:0

Standings provided by Sofascore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.