open-navfaktor-logo
search
Atmosfera se zagrijava
Ljuti Krajišnici iz Ljubljane prvi stigli na večerašnju utakmicu u suncem okupanu Zenicu
Suncem obasjana Zenica spremno dočekuje večerašnji, vjerovatno i odlučujući duel za prvo mjesto u grupi 3 UEFA Lige nacija B, u kojem selekcija Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje dočekuje Crnu Goru.
23.09.2022. u 13:36
get url
text

Mada se na gradskim ulicama tog grada još ne primjećuju velike grupe navijača ovih selekcija, zabilježili smo dolazak prve grupe navijača Udruženja navijača "Ljuti Krajišnici".

- Mi smo stigli iz Ljubljane. Došli smo da podržimo našu, bh. reprezentaciju, a kao što vidite Krajišnici su uvijek prvi. Došli smo autobusom iz Ljubljane, a stižu i četiri autobusa iz Krajine, iz Cazina, Bihaća, Bužima... - izjavio je Meisad Kugić.

Najavljuje kako će ih u Zenicu tokom dana doći oko 500. 

Odavno je poznato da su sve karte u slobodnoj prodaji rasprodate, te da se još mogu kupiti samo kod "tapkaroša".

- Nisam primijetio da ima puno ulaznica u prodaji, jer su većina onih koji su odlučili doći na utakmicu već osigurali karte, ali ja svoje prodajem po dvostruko većim cijenama nego su bili u slobodnoj prodaji. Znam da neki, naprimjer, za tribinu zapad traže i 50 KM, ali ja ih uvijek prodajem za 40 KM. Tako i ovoga puta - kaže jedan zenički "tapkaroš".

VEZANI TEKST - Sjajan gest: Besplatan parking za navijače Crne Gore koji dolaze na meč protiv Zmajeva

Svi najavljuju, ali i prije svega priželjkuju, da će susret, kako na terenu tako i van terena, proteći u najboljem redu te da će se bh. navijači dostojno odužiti Crnogorcima za ukazano gostoprimstvo prilikom junskog gostovanja Zmajeva u Podgorici (1:1). Crnogorci su, podsjetimo, bh. navijačima kojima je zapaljen kombi kupili novo vozilo.

Tako je danas i vlasnik zeničkog preduzeća Strong odlučio ponuditi gostujućim navijačima vlastiti parking te piće dobrodošlice, a busovački ugostitelj, vlasnik restorana Kod Fehre pored rijeke Lašve, u svom će objektu i ručkom častiti sve crnogorske navijače koji dođu na utakmicu. U tom se gradu ne naplaćuje ni parking uz Tržni centar Džananović.

S obzirom na činjenicu da još uvijek veliki broj građana porijeklom iz Crne Gore živi u Zenici i BiH, nema sumnje da će takvih primjera biti još.

Podsjetimo kako je i crnogorski selektor Miodrag Radulović, na sinoćnjoj press-konferenciji na stadionu Bilino polje, najavio kako će u Zenici stići i bodriti ih do sada najveća grupa navijača na nekom gostujućem meču.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.