open-navfaktor-logo
search
Serie A
"Ludnica" u Milanu: Navijači očekuju Ibrahimovića, prodato već 56.000 ulaznica
Predviđa se da će u ponedjeljak, iako je radni dan i igrat se u 15 sati, na stadionu San Siro biti najmanje 60.000 ljudi
04.01.2020. u 11:58
get url
text

Navijači Milana očigledno s nestrpljenjem očekuju da ponovo vide Zlatana Ibrahimovića u dresu svog kluba. Prema navodima italijanskih medija 38-godišnji Šveđanin mogao bi zaigrati već u ponedjeljak kada Milan dočekuje Sampdoriju u 18. kolu Serie A, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očigledno istom se nadaju navijači, koji su već kupili 56.000 ulaznica za duel svojih ljubimaca protiv kluba iz Genove, koji se ove sezone bori za opstanak. Stoga se predviđa da će u ponedjeljak, iako je radni dan i igrat će se u 15 sati, na stadionu San Siro biti najmanje 60.000 ljudi.

U dosadašnjem toku sezone Milan je na domaćim utakmicama imao najveću posjetu u derbiju protiv Intera (70.440 gledalaca) i u ogledu sa Napolijem (61.658).

Ibrahimović je ove sedmice potpisao za Milan kao slobodan igrač, a odmah nakon predstavljanja u petak obukao je dres sa brojem 21 i zaigrao u prijateljskoj utakmici protiv italijanskog niželigaša Rhodensea. U pobjedi Milana rezultatom 9:0 postigao je jedan gol i upisao asistenciju.

Ibrahimović takmičarsku utakmicu nije odigrao od oktobra, kada je završila sezona za njegov bivši klub LA Galaxy.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.