open-navfaktor-logo
search
Kapiten Lazija
Lulićeva povreda nije naivna, Inzaghi objasnio o čemu se radi
Povratnik u fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine Senad Lulić neće konkurisati za sutrašnji meč 23. kola Serie A u kojem Lazio gostuje kod Parme.
08.02.2020. u 17:53
get url
text

Kapiten Nebeskoplavih jučer je boravio na snimanju skočnog zgloba, a danas je odlučeno da fudbaler s preko 350 nastupa neće s ekipom putovati u Parmu.

O stanju Lulićeve povrede govorio je i trener tima sa Olimpica Simone Inzaghi.

- Lulić je danas jedva hodao. Radi se o izuzetno vrijednom igraču, već duže od mjesec ima problema sa zglobom. Sada se mora zaustaviti, nadam se na zadugo - kazao je trener Rimljana.

VEZANI TEKST - Medicinski pregledi Luliću uskratili gostovanje kod Parme, Zmaj dogovorio produženje ugovora?

Inzaghi nije sa sigurnošću mogao reći koliko će trajati Lulićev oporavak.

- Ne postoji sigurnost da će se oporaviti za Intera, sada mogu reći da neće, ali je i u prošlosti radio važne stvari za Lazio. Treba mu vremena da oporavi zglob koji se danas ličio na sve osim na zglob - naglasio je Inzaghi.

FSBiH je nedavno potvrdio da je Lulić nakon razgovora sa selektorom Bajevićem pristao da se opet vrati među Zmajeve, no očito će veliku ulogu u svemu imati i stanje njegove povrede. Zaigrali li protiv Intera 16. februara, onda će to svakako biti pozitivan signal za Bajevića, a možda bi za našu selekciju bilo bolje da propusti i ovaj susret.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.