open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Mandić: Nizozemska ima jednog od najboljih svjetskih igrača, on je motor i fokus je na njegovom zaustavljanju
Igor Mandić, 32-godišnji lijevi bek rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je da Zmajeve protiv Nizozemske čeka teška utakmica, s obzirom na to da je subotnji rival jako uigran i da ima izuzetno kvalitetne pojedince.
12.01.2024. u 18:53
get url
text

- Nizozemska je jako uigrana i ima jednog od najboljih igrača svijeta, srednjeg beka Luca Steinsa koji igra u PSG-u. Momak koji kontroliše igru 60 minuta na visokom nivou. On je motor ekipe od kojeg sve kreće. Imali smo priliku da gledamo utakmicu protiv Gruzije, gdje je on igrao prvih 20 minuta. Gotovo 90 posto golova u napadu na postavljenu je počelo od njega. Fokus je njega zaustaviti pa da vidimo šta možemo dalje da napravimo - rekao je Mandić pa dodao:

- Sigurno je da će utakmica biti teška, ima tu izuzetno kvalitetnih pojedinaca. Imaju bazu igrača koji igraju rukomet na visokom nivou. Nizozemska je dosad na velikim takmičenjima pobjeđivala velike ekipe. Za nas važna utakmica ako očekujemo, a svi očekujemo i nadamo se tom prolazu u naredni krug takmičenja.

Zmajevi su na startu turnira očekivano poraženi od Švedske. Utakmica protiv Nizozemske na rasporedu je u subotu od 18 sati u Mannheimu.

Stručni štab našeg nacionalnog tima ne može računati na pivota Senjamina Burića i za njeg je turnir završen, a virozan je Marko Panić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.