open-navfaktor-logo
search
Optužbe
Marić: SDP je zastupnici Šahman "za ruku" nudio da upravlja cijelim zdravstvom u KS
Zvonko Marić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kazao je da je SDP nudio zastupnici Bilseni Šahman da pređe u ovu stranku, a da će zauzvrat dobiti resor zdravstva u Kantonu Sarajevo.
07.05.2020. u 12:06
get url
text

- Zastupnici Šahman su iz SDP-a "za ruku" nudili da upravlja cijelim zdravstvom – kazao je Marić.

Marić je komentarisao inicijativu SDP-a da se slučaj nabavke maski za Kantonalnu civilnu zaštitu od firme sina Bilsene Šahman Bariša Bejtovića, danas razmatra na Skupštini Kantona Sarajevo.

Ovu Marićevu izjavu komentarisao je SDP-ov zastupnik Igor Stojanović kazavši da je je zahtjev da se ova tačka uvrsti na dnevni red "vođen idejom da građani dobiju pravu informaciju".

- Gdje su do sada bili Šahman i Marić da to kažu, već su čekali da SDP traži da se na dnevni red uvrsti informacija o nabavci maski. Da kažem Mariću i SBB-u da je prethodna vlada htjela da kupi zastupnike, imala je puno jeftinije zastupnike. Mi nismo htjeli ostati na vlasti kupovinom glasova. SDP ne funkcioniše na tom principu da nudi bilo kome nešto – kazao je Stojanović.

Istakao je da nekompetentne firme nabavljaju opremu i da je to razlog zašto SDP želi očitovanje nadležnih institucija o maskama.

- Mi želimo kompletne informacije od institucija koje su učestvovale u ovoj nabavci. Civilna zaštita je rekla jedno, direktor firme drugo – kazao je Stojanović.

Bilsena Šahman je već izjavljivala da će na današnjoj sjednici reći šta joj je SDP nudio "za ruku" u Skupštini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.