open-navfaktor-logo
search
Nakon trijumfa
Marinović: Igrači su se borili za svaku loptu, dali su maksimum na terenu; Jakirović se nije pojavio pred kamerama
Fudbaleri Borca savladali su Zrinjski u derbiju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
31.08.2022. u 19:30
get url
text

Rezultat je na kraju susreta glasio 1:0, tako da je novi trener Borca Vinko Marinović imao uspješan debi.

Tokom prvog poluvremena, u Bosanskom Novom padala je jaka kiša, na šta se u izjavi za TV Arena Sport nakon meča osvrnuo strateg Banjalučana.

- Mislim da su danas uslovi, poslije tih 15 minuta, bili zaista teški i zaista bih čestitao i jednoj i drugoj ekipi. Nije bilo lako igrati jer je bilo dosta vode na terenu. Sa druge strane, želim da čestitam svojim igračima koji su danas dali maksimum na terenu. Borili su se za svaku loptu i to je ono što treba da krasi ovu ekipu. Vrlo dobro znam kroz šta su prošli tokom prošle sedmice tako da su sa tom borbom i tim zalaganjem došli do ovog pozitivnog rezultata - kazao je Marinović, te se osvrnuo na iduću utakmicu u kojoj njegov tim u nedjelju gostuje na Pecari:

- Idemo kolo po kolo, imamo sad dosta derbi utakmica. Vidjet ćemo, sigurno da neće biti lako. Mislim da će ova ekipa sada dobiti jedno samopouzdanje i da ćemo pokušati, opet sa jednim maksimalnim zalaganjem, postići povoljan rezultat. Sa druge strane, ovo je vrlo kratko vrijeme jer ni ja kao trener ne mogu nešto posebno sad da uradim. Vremena nema i bilo bi veoma dobro kad bismo na narednom gostovanju napravili dobar rezultat - dodao je trener Borca.

Šef stručnog strana Zrinjskog Sergej Jakirović nije se nakon utakmice pojavio pred kamerama TV Arena sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.