open-navfaktor-logo
search
Pred zvanični debi
Marinović upozorio na kvalitete Tuzla Cityja, Velkoski ima svoje želje
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine "prezimio" je na liderskoj poziciji, a tokom pauze na mjesto šefa stručnog štaba Sarajeva imenovan je Vinko Marinović.
21.02.2020. u 11:16
get url
text

Bivši selektor mlade repezentacije naše zemlje zvanični debi na klupi Bordo kluba imat će sutra, kada će njegovi izabranici na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti Tuzla City.

- Nakon dužeg vremena počinje prvenstvo, a na pripremama smo odradili sve što smo planirali. Igrači su obavili sve što se od njih očekivalo - rekao je Vinko Marinović na početku svog obraćanja, te dodao:

- Prve utakmice su uvijek teške poslije duže pauze. S kim god da igrate, uvijek je teško. Pripremne utakmice su jedno, a prvenstvene nešto sasvim drugo. Nadamo se da ćemo odigrati dobro i kvalitetno, jednako kako smo radili na pripremama i sigurno da želimo napraviti dobar rezultat.

{$galerijaFotografija}

Marinović i njegovi saradnici pratili su sutrašnjeg protivnika.

- Pratili smo ekipu Tuzla Cityja. Gledao sam ih u Širokom, pratio sam ih u Antalyji. Imaju dobru tranziciju po osvojenoj lopti, a tu je i Filip Arežina koji ima kvalitetne tehničke sposobnosti, zbog čega moramo biti na oprezu - dodao je Marinović, te naglasio kako i dalje postoji prostor za napredak u igri.

Strateg Bordo tima smatra kako utakmica, u kojoj će zvanično debitovati na klupi Sarajeva, neće odlučiti o bilo čemu u vezi s nastavkom Premijer lige Bosne i Hercegovine (PLBiH).

- Važno nam je otvoriti prvenstvo pobjedom, kako bismo u nastavak ušli što bolje. No, sigurno je da ova utakmica neće mnogo odlučivati o raspletu situacije u nastavku sezone - naglasio je Marinović.

Najzvučnije pojačanje Sarajeva Tino-Sven Sušić nešto kasnije se priključio Marinovićevim izabranicima u Antalyji.

- Tino je kasnio malo sa dolaskom, malo je imao problema u fizičkom smislu. Nadam se da će u narednom periodu napredovati u tom segmentu i biti u konkurenciji za sastav - rekao je šef struke aktuelnog prvaka BiH.

Kapiten koševskog premijerligaša Krste Velkoski nada se dobrom startu na početku proljetnog dijela prvenstva.

- Priželjkujem dobar start, najvažnije da smo dobro odradili pripreme - kazao je Krste Velkoski, te dodao:

- Plus je to što igramo na jednom frontu. Teže je odbraniti osvojeno nego osvojiti. Pritiska uvijek ima, ali najvažnije je da su svi igrači spremni.

Utakmica na najvećem bh. stadionu igra se sutra u 17.30 sati.

Press FK Sarajevo, 21.02.2020
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.