open-navfaktor-logo
search
Ispao od Egipta
Marokanci ljuti na Vahu Halilhodžića, traže njegov odlazak i nazivaju ga izdajicom
Fudbalska reprezentacija Maroka nije uspjela da se plasira u polufinalu Afričkog kupa nacija, koje se igra 2. i 3. februara.
31.01.2022. u 22:50
get url
text

Tim kojeg s klupe vodi naš proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić zaustavljen je u četvrtfinalu od Egipta nakon produžetaka.

Bilo je svega u četvrtfinalnom dvoboju. Između ostalog napadač Egipta Mostafa Mohamed spustio je šorc Achrafu Hakimiju nakon što se ovaj sukobio s Omarom Marmoushom. Nastala je gužva u kojoj je senegalski sudija Maguette N'Diaye gurnuo marokanskog napadača iz Seville Munira El Haddadija, koji je teatralno pao i tražio isključenje sudije.

Poslije svega u tunule se naš Vaha sukobio sa Carlosom Queirozom, selektorom Egipta...

VEZANI TEKST - Tuča u tunelu, Halilhodžić nije došao na press

Veliki broj navijača i javnost u Maroku glasno su počeli tražiti ostavku Vahida Halilhodžića, kojeg smatraju glavnim krivcem za tako rano ispadanje.

Zamjeraju mu što se prije turnira odrekao Hakima Ziyecha, što je protiv Egipta prerano izvadio Sofianea Boufala (Angers) i Youssefa El Nesyrija (Sevilla).

Marokanski mediji napominju da mu u ugovoru, kao obaveza, piše plasman u polufinale AKN (drugi uvjet je plasman na SP u Katar, a treći osvajanje AKN 2023. godine), te da Savez u svakom momentu može raskinuti ugovor ukoliko ne ispuni jedan od ovih uvjeta.

Pojedini mediji Vahu su nazvali izdajicom.

- Poslali su ga iz Alžira da sabotira naš nacionalni tim - jedan je od naslova u tamošnjim medijima.
Halilhodžić je Maroko vodio u 25 utakmica i ima učinak od 17 pobjeda, šest remija i samo dva poraza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.