open-navfaktor-logo
search
Potpisao do 2023.
Matthias Fanimo novi igrač Sarajeva
Bivši fudbaler Mladosti iz Doboja kod Kaknja Matthias Fanimo novi je član Sarajeva.
24.07.2020. u 17:47
get url
text

Proteklih dana o igraču koji je bio član omladinskih selekcija engleskog West Hama govorilo se kao o novom fudbaleru prvaka Bosne i Hercegovine, a danas je ta informacija i zvanično potvrđena.

Fanimo je sa Bordo klubom potpisao ugovor do 2023. godine i već će se dana priključiti treninzima izabranika Vinka Marinovića.

- Sretan sam i zadovoljan što je došlo i dogovora i što sam sada član FK Sarajevo. Ovo je veliki klub u Bosni i Hercegovini i velika je čast igrati za njega. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Sarajeva - kazao je Fanimo za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

Matthias je ranije igrao za Dravu, Margate, Eastleigh, Bishops St., Tranmere Rovers, a prošao je omladinske kategorije engleskog velikana West Hama. Za mlade reprezentacije Engleske odigrao je 19 utakmica.

Dolaskom novog fudbalera zadovoljan je i Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo.

- Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli dogovoriti dolazak Fanima, on je igrač koji je prethodne dvije sezone igrao u ekipi Mladosti, te nije nepoznanica za naše navijače. Nadamo se da će nastaviti sa dobrim partijama i u Bordo dresu - rekao je Hadžić.

Fanimo je za Mladost odigrao 29 utakmica, te postigao šest pogodaka i zabilježio osam asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.