open-navfaktor-logo
search
Mundijal u Kataru
Meksiko nakon ispadanja sa SP-a ostao i bez selektora
Fudbalska reprezentacija Meksika ostala je bez selektora nakon što je Gerardo Tata Martino napustio selekciju koju nije uspio dovesti do osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.
01.12.2022. u 15:29
get url
text

- Ja sam najodgovorniji za slom srca koji danas dijelimo. Preuzimamo odgovornost za neuspjeh tokom ovog Svjetskog prvenstva. Moj ugovor je istekao kada je sudija označio kraj - rekao je Martino nakon što je Meksiko savladao Saudijsku Arabiju 2:1, ali je uprkos pobjedi eliminisan sa Mundijala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Meksičke reprezentativce je na kraju jedan gol dijelio od osmine finala, a kada su krenuli po njega primili su gol u posljednjim minutama susreta. Time su Meksikanci prekinuli uspješan niz jer su se do sada na sedam svjetskih prvenstava zaredom plasirali u nokaut fazu.

Argentina je zauzela prvo mjesto u konačnom poretku izuzetno uzbudljive grupe D sa šest bodova. Drugoplasirana Poljska i trećeplasirani Meksiko imaju po četiri boda, ali je Poljska u osminu finala prošla zahvaljujući boljoj gol razlici. Saudijska Arabija je na posljednjem mjestu s tri boda, ali kući odlaze sa senzacionalnom pobjedom nad Argentinom u prvom kolu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.