open-navfaktor-logo
search
Uručena pomoć
"Merhamet" donirao 95,5 tona kurbanskog mesa sirijskim izbjeglicama
Pomoć "Merhameta" obuhvatit će više od 30.000 izbjegličkih porodica, odnosno oko 120.000 sirijskih izbjeglica, u kampovima u Elbilu u regiji Kilis-Afrin, Karakupru u Čobanbeju, Idlibu i u još nekim mjestima
26.10.2019. u 13:13
get url
text
Merhamet, pomoć izbjeglicama iz Sirije

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" doniralo je 95,5 tona kurbanskog mesa sirijskim izbjeglicama koje su stacionirane u izbjegličkim kampovima u Siriji, u blizini granice sa Turskom.

Pomoć "Merhameta" obuhvatit će više od 30.000 izbjegličkih porodica, odnosno oko 120.000 sirijskih izbjeglica, u kampovima u Elbilu u regiji Kilis-Afrin, Karakupru u Čobanbeju, Idlibu i u još nekim mjestima.

Predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac podsjetio je da tu akciju provode već šest godina te je do sada sirijskim izbjeglicama u kampovima u blizini sirijsko-turske granice ukupno donirao oko 700 tona mesa.

Dodao je da su također opremili i 500 sirijske djece školskim priborom i drugim potrepštinama.

Prema njegovim riječima, i ovogodišnju akciju "Merhamet" je uspješno proveo sa turskim partnerskim organizacijama "Crveni polumjesec" i AFAD. Logističku pomoć "Merhametu" u provođenju te akcije, kao i svake godine, pružila je Ambasada BiH u Turskoj i ambasador Bakir Sadović, saopćeno je iz "Merhameta".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.