open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Milanović traži stav Hrvata u BiH o zajedničkom poduhvatu, ako to ne bude čuo, "zamislit će se"
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović tokom posjete Slavonskom Brodu govorio je po ko zna koji put o članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, navodnoj ugroženosti Hrvata u BiH, eventualnim promjenama Izbornog zakona... 
16.05.2022. u 13:07
get url
text

- Želim zaštititi Hrvate u BiH od bezobraznog zuluma. Gledali smo jučer kako Komšić vrijeđa Hrvate i Hrvatsku. Da se čovjeka tretira na pokvaren način, to ne. Ima sto pitanja za jarana koji me moljakao da dođem 2010. godine - kazao je Milanović.

Ponovo je prozvao hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da ne čini dovoljno za Hrvate u BiH.

VEZANI TEKST - Milanović krenuo od Izbornog zakona BiH, pa opleo po Fincima: Mi smo u šoku što ih boli neka stvar za nas

- Što Hrvatskoj prijeti, koja pogibelj da se zauzme za svoje sunarodnjake u BiH. U Sarajevo ne dolazi Ursula von der Leyen, nego Charles Michel, to je Plenković isposlovao. Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim radi sebe.

Htio bih čuti jasnu poruku i od drugih predstavnika Hrvata, osim Čovića u BiH, vide li mogućnost ovime što ja govorim da se nešto postigne, treba taj odgovor odmah.

Da bih ja nešto poduzimao ako oni i Čović jasno kažu da se s ovim nešto može postići. Očekujem jasan stav predstavnika Hrvata u BiH, nastavi tako, idemo u tu vrstu poduhvata, ako ne čujem to, onda ću se zamisliti - istakao je Milanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.