open-navfaktor-logo
search
Premiership
Minimalac u Londonu Građanima dovoljan za povratak na vrh
Pobjednik je  odlučen u šestoj minuti utakmice nakon što je prizemni centaršut Raheema Sterlinga u pogodak pretvorio Riyad Mahrez
29.10.2018. u 22:58
get url
text
Tottenham - Manchester City 0:1

Fudbaleri Manchester Cityja s minimalnih 0:1 savladali su Tottenham u posljednjem susretu desetog kola Premiershipa, koji je nosio i epitet derbija.

Pobjednik u ovom meču odlučen je već u šestoj minuti utakmice, koja je počela minutom šutnje za nastradale u padu helikoptera u kojem se nalazio i predsjednik Leicester Cityja Vichaija Srivadhanaprabhe i još četiri osobe. Prizemni centaršut Raheema Sterlinga u pogodak je pretvorio Riyad Mahrez.

Alžircu je ovo bio četvrti prvenstveni pogodak otkako je stigao u redove aktuelnih prvaka Engleske.

U nastavku je bilo prilika na obje strane. Samo minut nakon gola Aguero je mogao udvostručiti prednost gostiju iz Mančestera, ali je bio neprecizan, da bi u devetoj minut Kane bio u dobroj šansi. Ipak i kapiten engleske reprezentacije nije podesio nišanske sprave.

U 29. minuti ponovo je Mahrez bio blizu toga da matira Hugu Llorisa, no oovga puta je francuski čuvar mreže loptu skrenuo u korner.

Do kraja prvog poluvremena Kane je imao dobru priliku u 34. minuti, ali i David Silva tri minute kasnije na suprotnoj strani. Iz obje situacije golmani su izašli kao pobjednici.

Poslije deset minuta igre u nastavku Sterlin je imao sjajnu šansu, no domaća odbrana je spriječila ono najgore.

U 65. i 66. minuti Lloris je dva puta osujezio pokušaje Aguera, a do kraja jedino što su Spursi uspjeli bila je šansa Lamele iz 81. minuti, no lopta je poslije njegovog udarca otišla preko gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.