open-navfaktor-logo
search
Sarađivali u Juventusu
Miralem Pjanić brani Maxa Allegrija
Miralem Pjanić, bivši fudbaler Juventusa, smatra da otkaz Maxu Allegriju ne bi imao smisla za Staru damu.
21.09.2022. u 13:36
get url
text

Italijanski strateg na udaru je kritika nakon lošeg početka sezone sa samo dvije pobjede u devet mečeva u svim takmičenjima.

Prošle sedmice fudbaleri Juventusa dva puta su teren napuštali pognutih glava. Prvo su u Ligi prvaka izgubili od Benfice u Torinu, a potom i na gostovanju kod Monze u Serie A.

Allegri je pod sve većim pritiskom, ali u klubu ne razmišljaju o smjeni trenera. Miralem Pjanić smatra da je to ispravan potez.

- Promjena sada ne bi imala smisla. Allegrijev Juventus može preokrenuti stvari, ali svi moraju razmisliti - rekao je Pjanić za Tuttosport.

- Sezona je izjednačena i svašta se može dogoditi. Ponekad morate proći kroz teško razdobolje da biste doživjeli najveće zadovoljstvo.

- Kad dođe kriza, imate mnogo sumnji, a malo sigurnosti. Nije bitno s kim igrate. To je psihološka stvar, ali je dovoljna iskra da sve preokrene. Moraju ostati složni i ne tražiti krivce. Svi su zaslužni za pobjede i odgovorni za poraze. Vidimo puno negativnosti, ali u Juventusu moraju ostati ujedinjeni - smatra Pjanić.

Bh. fudbaler odigrao je 178 utakmica tokom četiri sezone u Juventusu i postigao 22 gola. Iz Juventusa je 2020. prešao u Barcelonu, a nakon razočaravajućeg razdoblja na Camp Nou stadionu nedavno je odlučio potpisati s Sharjahom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.