open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Sarajeva
Mirvić: Imamo najbolje uvjete, očekivao sam više borbe, prestanite uništavati ono što gradimo
Kao grom iz vedra neba Sarajevo je na društvenim mrežama obavijestilo javnost da će se prvi čovjek kluba Ismir Mirvić u 15.45 sati obratiti navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba.
06.03.2022. u 17:09
get url
text

Poruka Mirvića je stigla, sa debelm zakašnjenjem, ali to na dušu ide PR službi kluba.

- Moram priznati da mi je teško i imam potrebu da se obratim ljudski, iz srca - počeo je obraćanje predsjednik Sarajeva.

 - U Sarajevo sam došao da ujedinim ljude i da napravimo veliki brend, evropski klub kakav Sarajevo zaslužuje. Investirao sam jer mi je stalo, gladan sam uspjeha i rezultata. Želim da svi budemo ponosni na Sarajevo - dodao je.

VEZANI TEKST - Željo zaradio 131.000 KM: Oštro osudili huligane i poručili Sarajevu da će platiti štetu
 

Potom se osvrnuo i ne nemile scene viđene na stadionu Grbavica prije početka derbija.

- Prvo na šta sam sinoć pomislio na kćerku kojoj je šest mjeseci. Želim da ona i moja porodica sa mnom uživaju u utakmici. Zašto bi iko doveo djecu ovdje? Sve ono što smo gledali prije utakmice nije simbol sarajevskog derbija. Pomislio sam da li sam dao što sam mogao i jesam li uradio sve što je u mojoj moći.

Potom je kritikovao i one koji su kumovali porazu, a to su igrači.

- Sa sportske strane imamo najbolje uvjete. Da li su svi dali što su mogli? Nisu! Razočaran sam s razlogom. Očekivao sam više borbe. Neću više da pričam da pojedinci svojim ponašanjem i djelima uništavaju klub. Neću objašnjavati igračima da moraju igrati srcem. Znam da ima mnogo vas koji isto misle i osjećaju. Volio bih da me čujete i razumijete. Prestanite uništavati ono što gradimo, počnite igrati srcem, Gubimo vrijeme i novac. Vrijeme je da svi pokažu šta mogu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.