open-navfaktor-logo
search
Borba za EURO 2023
Mlada reprezentacija BiH protiv Švedske želi popraviti loš dojam
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra svoju treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
07.09.2021. u 08:02
get url
text

Nakon remija sa Crnom Gorom (2:2) i nedavnog poraza od Republike Irske fudbaleri Slobodana Starčevića danas će u Trening-kampu FSBiH u Zenici ugostiti selekciju Švedske, lidera grupe F.

Današnji susret bit će prava prilika za mladu selekciju naše zemlje da popravi slab utisak iz susreta protiv Republike Irske u kojem su poraženi s 2:0.

- Ono što smo radili u nekim momentima igre protiv Irske ima smisla, međutim, prekidi koji su trebali da budu neka naša prednost jer smo na tome radili, nisu to bili. Loše smo reagovali i izgubili taj meč - rekao je selektor U-21 selekcije naše zemlje Slobodan Starčević, te dodao:

- Nadam se da se takve gluposti nećemo ponoviti protiv Švedske. Sigurno da će biti dvije-tri izmjene u odnosu na meč protiv Republike Irske. Igramo protiv kvalitetnog protivnika koji ima ambicije da igra ofanzivan fudbal.

Utakmica BiH - Švedska igra se sa početkom u 16.30 sati u Trening-kampu FSBiH u Zenici bez prisustva publike, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

EURO za selekcije do 21 godine održat će 2023. godine u Gruziji i Rumuniji. Na kontinentalni šampionat plasirat će se pobjednici grupa i jedna najbolja drugoplasirana ekipa. Preostalih osam drugoplasiranih selekcija igrat će baraž.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.