open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
Mostarski derbi na stadionu Rođeni, Sarajevo konačno na Koševu, derbi začelja bez TV prijenosa
Tri utakmice 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a jedan meč će biti posebno interesantan fudbalskoj javnosti u našoj zemlji.
23.04.2023. u 07:53
get url
text

U Mostaru, na stadionu Rođeni, večeras od 20.30 sati igrat će se gradski derbi između Veleža i Zrinjskog.

Gosti su suvereno na vrhu premijerligaške tabele i sve su bliži odbrani šampionskog naslova, dok će se domaći do kraja sezone boriti za Evropu.

- Teško se pripremiti za ovu utakmicu i nama i Zrinjskom jer je nezgodan ritam. Nemamo dovoljno vremena i nedostaje nam možda vrijeme za kvalitetniju pripremu i oporavak. Ti nas problemi pritišću i otežavaju pripremu za ovu utakmicu, ali ovo je posebna utakmica iz koje želimo izaći što bolji, što spremniji - istakao je Nedim Jusufbegović, trener Veleža.

Krunoslav Rendulić, šef stručnog štaba Zrinjskog, izrazio je radost što je utakmica gradskih rivala ponovno probudila veliko zanimanje.

- Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dvije ekipe u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji fudbal igra u Mostaru - smatra Rendulić.

Sarajevo se nakon više od osam mjeseci vraća na Koševo. Bordo tim će na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti Tuzla City i pokušati nastaviti seriju dobrih rezultata koja ih je dovela do borbe za plasman u Evropu.

Gosti su nezgodan rival, jer je Sarajevo posljednji put u Premijer ligi protiv Tuzlaka slavilo prije više od dvije i po godine, tačnije 12. augusta 2020. godine (1:0 na Koševu).

Od tada je Tuzla City slavio četiri puta, a tri susreta su završena bez pobjednika.

Treba istaći da su Tuzlaci u nizu od tri uzastopna trijumfa protiv Sarajeva, a navijače Bordo tima posebno boli ubjedljivi poraz iz augusta prošle godine (1:5 na Bilinom polju).

Sarajevo ni danas neće imati podršku Hordi zla, koje su najavile da neće prekinuti bojkot dok iz kluba ne odu direktorica Ajla Alimanović i trener Mirza Varešanović.

Jedini meč koji neće biti emitovan u direktnom TV prijenosu je derbi začelja između Posušja i Leotara.

Trebinjci su na pretposljednjoj poziciji, sa bodom više od fenjeraša Slobode, dok su domaćini na bod ispred današnjeg rivala. Bodovi su potrebni i jednim i drugim, tako da na Mokrom docu neće nedostajati uzbuđenja.

Rezultati, parovi i sudije

Sloboda - Sloga 0:1

Željezničar - Široki Brijeg 1:0

nedjelja

Posušje - Leotar (16 sati, Admir Musić, bez TV prijenosa)
Sarajevo - Tuzla City (18 sati, Ermin Sivac, MY TV)
Velež - Zrinjski (20.30 sati, Antoni Bandić, Arena Sport)

ponedjeljak

Borac - Igman (18 sati, Dražen Marić, MY TV)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.