Nagodba

Mourinho prihvatio godinu zatvora uvjetno

Objavljeno: 04.09.2018. u 13:15

Portugalski trener nije plaćao porez na svoja komercijalna prava 2011. i 2012. godine kada je bio trener Real Madrida

FOTO: EPA

Španski mediji javljaju da se portugalski trener Jose Mourinho nagodio u slučaju poreske prevare, tako što će biti kažnjen sa uvjetnom zatvorskom kaznom od godinu dana i što će u pisanoj formi priznati dva krivična djela koja uključuju prevaru u vrijednosti od 3,3 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uz to Mourinho će morati platiti 669.323 eura Poreskoj upravi Španije, čime će njegov slučaj biti potpuno zatvoren, navodi ugledni “El Mundo“.

Portugalski trener nije plaćao porez na svoja komercijalna prava 2011. i 2012. godine kada je bio trener Real Madrida. Bio je optužen po dvije tačke optužnice za utaju poreza ukupne vrijednosti 3,3 miliona eura.

Ovakvi slučajevi su uobičajeni na španskim sudovima. Poreska uprava Španije prethodno je za utaju poreza tužila: Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Fabia Coentraa, Xabija Alonsa, Javiera Mascherana...

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije