open-navfaktor-logo
search
Pred Zrinjski
Mulalić: Igrač poslije dva šamara ne želi treći, šta mi imamo izgubiti?
Edis Mulalić prije utakmice sa Zrinjskom čestitao je Mostarcima na osvojenom naslovu prvaka Bosne i Hercegovine, sedam kola prije kraja premijerligaške sezone.
21.04.2022. u 16:57
get url
text

Željo sutra od 18 sati dočekuje Plemiće na Grbavici.

- Čestitam Zrinjskom, zasluženo su prvaci. Bili su najkonstantniji. Klub je od prošle godine istrpio neke stvari, sad su napravili dobar balans, dobar tim, u kontinuitetu igraju dobro i zato su tu gdje su. Čeka nas teška utakmica. Sedam kola što smo zajedno, odmah smo tik iza Zrinjskog i Borca po osvojenim bodovima. Pohvalno za nas je što smo pet utakmica odigrali bez primljenog gola - rekao je Mulalić na konferenciji za medije i apostrofirao da u igri Zrinjskom ima dosta trke, znanja, udaraca iz drugog plana.

- Šta mi imamo izgubiti? Ništa. Imamo plan kako da igramo sa Zrinjskim. U prošle dvije utakmice protiv njih smo primili šest komada. Igrači treba da uđu bez straha i respekta i ovo je  najljepša utakmica - dodao je Mulalić i potcrtao da su svi fudbaleri u pogonu, da nema povrijeđenih i da je to pokazatelj dobrog rada.

Na najavu trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića da bi u nastavku sezone neke rovite igrače odmoriti i zaliječiti, Mulalić je rekao:

- Zrinjski ima pravo da dovodi koga hoće, da igra s kim hoće. Imamo motiv. Igrač kad dobije šamar dva puta, pokušava treći put da ga ne dobije. Imaju toliki roster, da koga god zamijene, manje će se osjetiti.

Zasluge malom broju primljenih golova na proljeće idu i golmanu Josipu Benderu.

- Čestitam i ja ekipi Zrinjskog na osvojenom naslovu prvaka. Naš sistem igre se sastoji da odbrana počiva od napadača. Puno mi ekipa pomaže da ja budem bez primljenog gola. Kada oni odrade posao kako treba, meni je puno lakše da sačuvam mrežu. Volim izazove i jedva čekam utakmicu. Šest golova mislim nam je zabio samo Bilbija i to je nama veliki motiv - poruka je Bendera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.