open-navfaktor-logo
search
Radno i u Konjicu
Musemić izvršio prozivku: Govorio o Ahmetoviću, predsjednik tvrdi da Duraković i Ramić ostaju u Igmanu
Fudbaleri Igmana počeli su pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, gdje će im glavni cilj biti da izbore opstanak u društvu najboljih.
12.01.2023. u 12:27
get url
text

Ekipu je vodio Husref Musemić, koji je nedavno imenovan za šefa struke. Na prozivci je bilo 28 fudbalera, a od standardnih igrača iz prvog dijela sezone nije bilo samo Darka Bodula, koji je prehlađen. Od novajlija, na prozivci se pojavio Dino Islamović iz TOŠK-a.

- Čeka nas jako težak i neizvjestan period. Na nama je da radimo, da se što bolje pripremimo i da pokušamo ostvariti cilj, a cilj je ostanemo u ligi. Kada je igrački kadar u pitanju, već sutra bismo na treningu trebali imati dva-tri nova igrača. Radimo na tome. Sigurno da ćemo dovesti, ja nikada nisam volio koristiti riječ pojačanje, to su novi igrače, a da li će biti pojačanja, to će vrijeme pokazati.

Kada je Mersudin Ahmetović u pitanju, ne znamo kakav je njegov status sa Sarajevom. Vidjet ćemo. Što se mene, tiče ja ne bih imao ništa protiv da ga angažujemo jer mislim da on još može da da dosta u fudbalu - kazao je Musemić.

{$galerijaFotografija}

Trener Igmana govorio je i o planu priprema.

- Tražimo igrače na dvije-tri pozicije. Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo. Pokušali smo da idemo u Antaliju na pripreme, ali nećemo. Idemo 5. februara u Međugorje. Već 21. januara imamo utakmicu sa Posušjem, 28. igramo sa Veležom, 4. februara protiv Širokog Brijega. Već imamo tri dogovorene utakmice - kazao je Musemić, koji se nada povratku Igmana u Konjic, te je naglasio kako će hibridni travnjaci poboljšati motivaciju igrača za utakmice:

- Vidjet ćemo koliko će utjecati na poboljšanje fudbala, ali će sigurno utjecati na motivaciju igrača koji će željeti da igraju na boljim terenima. Nekome je to otežavajuća okolnost, nekom olakšavajuća. Sve zavisi kakav kvalitet ekipe imate. Ali sigurno da je za igrače to pozitivna stvar. Nadam se da ćemo na proljeće imati sedam-osam terena koji će biti u odličnom stanju.

Medijima se obratio i Đahid Muratbegović, predsjednik Igmana.

- Do početka prvenstva imamo faktički nekih 45 dana. Malo i puno vremena. Desile su se promjene, angažovali smo Musemića, poznato i fudbalsko i trenersko ime. Po onome što dopire do mene, po medijima, mislim da smo uradili vrlo dobru, odličnu stvar. Nadam se da će biti još promjena u igračkom kadru.

Razgovaramo sa određenim igračima, određene ljude ćemo pustiti da traže sreću na nekom drugom mjestu. Zimski je prijelazni rok, teško je naći nešto adekvatno. Pokušat ćemo dovesti da imamo po minimalno dvojicu igrača na svakoj poziciji. Danas sam rekao, cilj nas svih, predsjedništva, mene kao prvog čovjeka, šefa struke, uključujući i trenere i igrače je opstanak. Ubijeđen sam, ako svako bude radio svoj posao, da ćemo to ostvariti.

Ubijeđeni smo i sigurno da ćemo učiniti sve da osiguramo minimum minimuma da 25. februara dočekamo sarajevskog Želju - rekao je Muratbegović, poručivši da od odlaska Mirsada Ramića i Elvira Durakovića nema ništa.

Također, naglasio je kako iz FK Željezničar nisu kontaktirali Igman oko priprema (tim sa Grbavice najavio je da će jedan dio priprema obaviti u Konjicu).

Pripreme, trening Igman Konjic, Husref Musemić, Đahid Muratbegović 12.01.2023.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.