open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Na Cetinju trenutno mirno, policija čuva manastir
Na Cetinju je trenutno mirno, nakon jutrošnjih sukoba između policije i građana koji su protestovali zbog ustoličenja mitropolita SPC-a Joanikija.
05.09.2021. u 12:00
get url
text

Usljed brojnih suzavaca, šok bombi i paljenja guma na jednoj od blokada, iznad Cetinja je trenutno veliki oblak dima. Građani se masovno žale da sve teže dišu u stanovima u centru Cetinja, a mnogi od njih se žale na mučninu i povraćanje. Savjet za građansku kontrolu rada policije saopštio je kako je prilikom jutrošnjih intervencija upotrijebljena prekomjerna sila.

Policija osigurava centar grada i prostor oko Cetinjskog manastira.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović čestitao je pripadnicima crnogorske policije na jutrošnjoj akciji.

- Čestitam na profesionalno odrađenom poslu, iskazanoj trpeljivosti i srazmjernoj upotrebi sile. Obećali smo poštovanje ustavnih prava svih građana Crne Gore. To smo i ostvarili. Pred zakonom svi moraju biti jednaki. Crna Gora mora da gradi mir, otvori dijalog i u demokratskoj, racionalnoj debati rješava svoje probleme. Neka ovo bude poslednji put da smo prinuđeni da reagujemo na ovakav način. Snažne institucije, snažna Crna Gora - naveo je Sekulović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.