Na Starom mostu u Mostaru nastupit će po 14 najboljih svjetskih skakača i skakačica, saopćili su danas organizatori, javlja Anadolu Agency (AA).

Poznata je i stalna skakačka postava za sezonu 2020. godine, odnosno po osam imena u obje konkurencije koja su osigurala učešće na svim ovogodišnjim stanicama, pa tako i na novom sportskom spektaklu u gradu na Neretvi.

- Dvanaesta Red Bull Cliff Diving sezona imat će osam stanica širom svijeta. Sedma, pretposljednja stanica je planirana za septembar u Mostaru, a nadati je se da će do tada i vanredne mjere biti prošlost i da će mostarska publika šestu godinu uzastopno moći nesmetano uživati u čarolijama svjetske cliff diving elite. U ovom uzbudljivom i atraktivnom sportu muškarci skaču sa 27, a žene sa 21 metra visine, izvodeći u zraku akrobacije koje oduzimaju dah - istakli su organizatori, naglasivši:

- Red Bull Cliff Diving u grad na Neretvi redovno donese ne samo prvorazredni sportski spektakl, već u danima i večerima takmičenja ožive i ulice Starog grada uz bogat program Old Town Street Festa. Na nekoliko festivalskih bina, popularni izvođači iz BiH i regije za Mostarce i njihove goste priređuju sjajnu atmosferu na brojnim koncertima i partyjima. Ove godine stalna takmičarska postava prvenstva broji po osam skakača i skakačica koji će nastupiti na svim stanicama, a uz njih će na svakoj od stanica biti još po šest skakača i skakačica s pozivnicama.

Članovi i članice stalne skakačke postave, koje ćemo sigurno gledati na Starom mostu, su: Alessandro De Rose, Andy Jones, Constantin Popovici, David Colturi, Gary Hunt, Jonathan Paredes, Michal Navratil i Steven LoBue (muškarci), te Eleanor Smart, Iris Schmidbauer, Jacqueline Valente, Jessica Macaulay, Lysanne Richard, Maria Paula Quintero, Rhiannan Iffland i Yana Nestsiarava (žene). Svi su prethodnih godina već nastupali u Mostaru, tako da su im dobro poznati izazovi Starog mosta i brze Neretve, ali i zadovoljstvo skakanja uz zdušnu podršku vatrene mostarske publike.