open-navfaktor-logo
search
Poruka iz DF-a
"Napad na ćudićke i prlićke smatra se dnom društva, a ismijavanje Bibije Kerla vam je satira"
Dežurni zaštitnici prava žena, borci protiv rodno zasnovane diskriminacije već duže vrijeme šute na užasne, nepristojne, bezobzirne i prizemne "šale", a ustvari uvrede na račun zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Bibije Kerla
16.01.2020. u 10:22
get url
text

Dežurni zaštitnici prava žena, borci protiv rodno zasnovane diskriminacije već duže vrijeme šute na užasne, nepristojne, bezobzirne i prizemne "šale", a ustvari uvrede na račun zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Bibije Kerla.

Apsurdno, ali istinito, isti ti u borbi protiv diskriminacije vrše diskriminaciju nad onima koji se ne uklapaju u općeprihvaćen okvir žene današnjeg vremena. Da su uvrede upućene prema bilo kojoj ženi iz Naše stranke ili SDP-a dežurni zaštitnici spremni su sve kapacitete uložiti u zaštitu "jake i moderne žene" i svaki udarac okarakterisati kao udarac na prava svih žena. I neka su, ali onda treba da se tako zaštiti svaka žena i osudi svaka diskriminacija, saopćeno je danas iz Demokratske fronte. 

-Nije ovo samo problem Bibije Kerla, ovo je problem društva u kojem sa jedne strane imate stvarnu i neupitnu diskriminaciju prema ženi, a sa druge strane licemjernu zaštitu samo pojedinih žena koje se uklapaju u kalup emancipovane žene po volji raznoraznih feminističkih organizacija. Tako se napad na ćudićke i prlićke smatra dnom društva, ali se ismijavanje izgleda žene koja je spremna izaći na proteste sa borcima, nositi im hranu, nositi tene, a ne štikle, nositi farmerice, košulju, duksericu smatra satirom, kako to kažu čak i pojedini novinari, i to smatraju opravdanim jer je tobože u službi zabave i smijeha.

Gospodo šišići i ostali borci za emancipaciju žena, nije smiješno i vrlo je neprimjereno i nisko "šaliti" se na račun bilo čijeg fizičkog izgleda. Ne samo da nije smiješno već je bezobrazno, gadno, neukusno i odvratno. Svaka vaša zaštita jedne žene pada u vodu kada šutite na napade druge. Vaša "borba" je licemjerna, dvolična i selektivna.

Bibija Kerla je za sve vas prije svega čovjek i to čovjek koji će pomoći svakome bez da to servira na press konferencijama i najvećom na svijetu je čini to što bi svakom od vas koji ste pisali najgadnije komentare opet pomogla ako bi vam to ikada zatrebalo. A to što je čovjek čini je većom i emancipovanijom ženom nego što vi, selektivni zaštitnici i humoristi, možete i zamisliti. Iskreno, gadite nam se i vi i vaša borba! Bibo, glavu gore! Idemo dalje!, stoji u saopćenju DF-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.