open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Narednih dana oblačno vrijeme s kišom i niskim temperaturama
Pretežno oblačno vrijeme s kišom i temperaturama koje će se kretati od sedam do 21 stepen očekuje se narednih dana u Bosni i Hercegovini.
24.09.2022. u 09:29
get url
text

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Jutros je na Bjelašnici izmjereno nula stepeni Celzijusa. U Livnu su zabilježena dva stepena Celzijusa, Ivan-sedlu, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu tri, Bihaću, Sarajevu i Tuzli četiri, Grudama i Zenici šet, Gradačcu devet, Mostaru deset i Neumu 13 stepeni.

- Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 23 stepena - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U nedjelju se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. Prije podne padavine uglavnom na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne u većem dijelu naše zemlje. U večernjim satima padavine uglavnom u Hercegovini, na jugozapadu i ponegdje na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od sedam do 13, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stepen.

Oblačno vrijeme s kišom očekuje se u BiH u ponedjeljak. Obilnije padavine na području Hercegovine i ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 14 do 21 stepen.

U utorak se u BiH očekuje oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Obilnije padavine na području Hercegovine. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 15 do 21 stepen.

I u srijedu se očekuje oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne se očekuje postepeni prestanak padavine i djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od sedam do 12, na jugu do 17, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 21 stepen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.