open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Narednih dana snijeg i temperature do minus 12 stepeni
U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijega, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
20.01.2024. u 09:26
get url
text

Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje je izmjereno minus 14 stepeni Celzijusa, zatim na Ivan sedlu gdje je izmjereno minus šest, Sokocu minus pet, u Sanskom Mostu i Sarajevu minus četiri, Bugojnu, Gradačcu i Livnu minus tri, Banjoj Luci, Bihaću, Bijeljini, Prijedoru, Srebrenici i Tuzli minus dva, Doboju i Zenici minus jedan, Trebinju nula, Širokom Brijegu tri, Mostaru četiri i Neumu pet stepeni.

- U jutarnjim satima i prije podne snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje kiša ili susnježica. U drugom dijelu dana širom zemlje postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura - navedeno je iz FHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu do osam stepeni.

Drugog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus 12 i minus pet, na jugu zemlje od nula do četiri stepena, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu zemlje od pet do osam stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus 12 i minus pet, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje do devet stepeni.

U utorak, naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.