open-navfaktor-logo
search
Povratak HNL-a
Navijači došli ispred Poljuda: Hajduku pripao triler protiv Intera
Hajduk je na praznom Poljudu savladao ekipu Intera iz Zaprešića sa 2:1 u prvom meču HT Prve lige u Hrvatskoj nakon skoro tri mjeseca pauze zbog pandemije COVID-19.
05.06.2020. u 22:48
get url
text

Na praznom Poljudu, u meču 27. kola NHL-a, Hajduk je večeras ugostio ekipu Intera i bio je to prvi meč hrvatske lige od 9. marta.

Prvo poluvrijeme pripalo je ekipi iz Zaprešića koju je tokom pandemijske pauze preuzeo iskusni trener Tomislav Ivković. Zaprešićani su golom Ivana Mamuta poveli u 37. minutu meča.

Hajduk, kojeg s klupe vodi još jedno poznato ime hrvatskog fudbala Igor Tudor, zaigrao je odlučnije u drugom poluvremenu i do izjednačenja je stigao u 60. minutu kada je sa penala precizan bio Mijo Cektaš. Treba dodati da je Inter od 57. minute igrao s igračem manje.

Tudorovi izabranici su otpor Zaprešićana slomili tek u sedmoj minuti sudijske nadoknade meča, a gol za tri važna boda za Splićane postigao je Kristian Dimitrov.

U dresu Hajduka cijeli meč odigrao je i bh. internacionalac i bivši fudbaler FK Sarajeva Nihad Mujakić koji je u januaru u Hajduk stigao na posudbu iz belgijskog Kortrijka.

Na rasporedu sutra su još dvije utakmice HNL-a, Slaven Belupo-Gorica i Varaždin-Dinamo, a u nedjelju će 27. kolo biti kompletirano mečevima Istra 1961-Rijeka i Lokomotiva-Osijek.

Prvenstvo Hrvatske nastavlja se bez gledalaca na tribinama, ali svi se nadaju da će povoljna epidemiološka situacija uskoro omogućiti vraćanje navijača na tribine. Navijači Hajduka večeras su stigli ispred stadiona i bodrili voljeni klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.