open-navfaktor-logo
search
Svima treba isti tretman
Navijači ne smiju terorizirati sudije, sudije ne smiju terorizirati klubove
Filmsko presretanje sudije Sabrije Topalovića u Jablanici i paljenje njegovog automobila za svaku je osudu.
22.09.2021. u 13:36
get url
text

VEZANI TEKST - Filmske scene u Jablanici: Presreli i zapalili automobil sudije Topalovića, traga se za počiniteljima
 

Nemile scene dogodile su se sinoć oko 23.45 sati na magistralnom putu M-17 u tunelu Lendava, a sudija Topalović zajedno s kolegama vraćao se kući poslije utakmice Velež - Borac, koja je prekinuta zbog utrčavanja huligana na travnjak.

Sada je na policiji da odradi svoj posao, a prema zvaničnim informacijama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, traga se za četiri osobe.

Jutro nakon nemilih događaja vlada muk u krovnoj kući bh. fudbala, ali i Veležu.

Posla će imati i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Ono što je sigurno, meč će biti registrovan rezultatom 3:0 u korist Borca. Za danas su zakazane sjednice Takmičarske i Disciplinske komisije FSBiH. No, prije održavanja sjednica u medije je "istrčao" predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković koji je osuo paljbu po prvom čovjeku Rođenih Šemsudinu Hasiću, najavivši njegovu suspenziju i udaljavanje od fudbala. Incidenti u Mostaru došli su kao kec na desetku.

VEZANI TEKST - Delegat Marić nije vidio transparent sa porukom da je "RS dio Srbije", Borac prošao bez kazne
 

Dakle, Zeljković je već u jednu ruku prejudicirao odluke organa Fudbalskog saveza BiH, a upućeni tvrde da je krajnji cilj rasturanje Inicijative 4R koju su osnovali Sarajevo, Sloboda, Velež, Tuzla City i Željezničar, a na čije se zahtjeve Savez oglušio. Tačnije pomnožio ih je s nulom.

Naravno da sudije i ostala službena lica na utakmicama i poslije njih trebaju imati maksimalnu zaštitu, a da se pojedinci koji naprave incidente moraju adekvatno i sankcionirati. Zaštićeni moraju biti i klubovi, koji bi u svakoj utakmici trebali imati isti tretman. Mnogi se žale, ali rijetko se usuđuju izaći u javnost. 

Slučajno ili ne, repovi ostaju nakon skoro svake utakmice banjalučkog Borca. Samo ove sezone poslije meča s Banjalučanima javno su negodovali iz Rudara, Širokog Brijega, burno je bilo i protiv Slobode u Tuzli. Protiv Veleža je eskaliralo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.