open-navfaktor-logo
search
Premiership
Ne baš dobar početak u najbogatijem klubu na svijetu: Zvijezde ne žele u Newcastle
Novi najbogatiji klub na svijetu se nalazi u dva problema. 
08.12.2021. u 15:38
get url
text

Bogatstvo novih vlasnika Newcastlea procjenjuje se na 320 milijardi funti, a poređenja radi vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour "težak" je samo 23 milijarde funti. Međutim, pojavili su se problemi. Prvi problem je trenutna pozicija Svraka na tabeli u Premier Ligi, dok drugi problem predstavljaju ambiciozna pojačanja kluba.

Fudbaleri Lingard, Kroos, Van de Beek, Trippier, te Unai Emery kao trener su neka od imena koja su iz Engleske u početku pominjana kao ambiciozni projekt tima Newcastlea za naredni zimski prijelazni rok koje počinje 1. januara. Klub se susreo sa mnogim odbijanjima fudbalera uprkos dobrim ugovorima koje su za njih spremili bogati vlasnici.

Sada, sa postavljanjem Eddija Howea za trenera, Mirror ukazuje na pet novih imena za koje su bogati vlasnici zainteresovani, a koja su, uprkos igračkom kvalitetu koji posjeduju, daleko od poznatih fudbalskih zvijezda koje su bile prvobitni plan.

Nove želje Svraka su Mohamed Elneny iz Arsenala, Lloyd Kelly iz Bournemoutha, Joe Rodon iz Tottenhama, Sven Botman iz Lila i njemački reprezentativac Matthias Ginter.

Inače, Newcastle se trenutno nalazi na pretposljednjoj poziciji na tabeli Premier lige. Osvojili su samo 10 bodova nakon 15 utakmica. 

Uprkos fudbalskim stručnjacima koji ukazuju na trošenje između 200 miliona i 300 miliona dolara na zimske transfere, čini se da ogromno saudijsko bogatstvo možda neće biti dovoljno za obećane velike zvijezde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.