open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Neće biti kao u Firenci: Zmajevi dočekuju Poljake na Bilinom polju
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine igra meč drugog kola grupe 1 Lige nacija.
07.09.2020. u 08:21
get url
text

Na Bilinom polju u Zenici gostuje selekcija Poljske (20.45 sati). Poljacima je ovo drugo gostovanje, a prije tri dana poraženi su od Holandije sa 1:0.

Zmajevi su na otvaranju drugog izdanja Lige nacija osvojili bod u Italiji (1:1).

Bosna i Hercegovina i Poljska ranije nikada nisu bile u istoj grupi u nekim od takmičenja. Ove dvije reprezentacije sastale su se samo jednom i to u prijateljskom susretu u Antalyji 2010. godine. Ovaj datum nije bio u FIFA-inom terminu, pa je tadašnji selektor Safet Sušić bio primoran pozvati igrače iz Premijer lige BiH. Ekipi se tada priključio Zvjezdan Misimović, a duel je završen neriješeno - 2:2.

VEZANI TEKST - Evo gdje možete gledati utakmicu BiH - Poljska

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević večeras će vjerovatno odmoriti neke igrače koji su igrali u Firenci. Razlog je jednostavan. Kod većine fudbalera prvenstva nisu ni počela.

- Poljska je jaka ekipa, nema šta da izgubi. Njima također nedostaju neki igrači. Mi ćemo pružiti svoj maksimum da dođemo do pobjede. Neće to biti isti meč kao u Firenci jer Italija i Poljska nisu iste ekipe, pa ćemo morati nešto i da promijenimo. Morat ćemo da igramo jako, brzo, organizovano i odgovorno. Vjerujem da će naši reprezentativci biti dobri na terenu - rekao je Bajević u najavi utakmice.

Selektor je naglasio da se na povredu žali Sead Kolašinac, a da će se njegov status znati danas.

Utakmica na Bilinom polju igrat će se pred praznim tribinama.

Podsjetimo da Zmajevi na startu Lige nacija ne mogu računati na Miralema Pjanića, koji je propustio okupljanje zbog pozitivnog testa na koronavirus, dok Poljaci igraju bez najveće zvijezde Roberta Lewandowskog, koji je poslije osvojene titule Lige prvaka dobio zasluženi odmor.

Utakmicu će voditi sudijska četvorka iz Turske. Glavni sudija je Cüneyt Çakır, a pomagat će mu Bahattin Duran i Tarik Ongun. Četvrti sudija je Hüseyin Göçek.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.