open-navfaktor-logo
search
Nicola Ventola
Nekadašnji napadač Intera: Džeko radi neočekivane stvari, uvijek može napraviti razliku
Nicola Ventola, bivši italijanski napadač koji je dres Intera nosio u dva navrata, za tamošnje medije je o epitetima govorio o bh. reprezentativcu Edinu Džeki.
13.03.2023. u 17:38
get url
text

Inter u utorak gostuje kod Porta u revanš-utakmici osmine finala Lige prvaka.

Italijanski predstavnik će u Portugalu braniti gol prednosti iz prvog susreta (1:0) i pokušati da izbori plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta.

VEZANI TEKST - Inter igra odlučujući duel u Ligi prvaka: Inzaghi će se osloniti na Džeku, a ne na Lukakua

Vječita dilema pred utakmice Intera je na koga će se trener Simone Inzaghi osloniti u napadu. Status Lautara Martineza nije upitan, dok se za mjesto drugog startera bore Džeko i Lukaku.

Ventola je za italijanske medije istakao da bi po njegovom mišljenju Dijamant trebao biti Lautarov partner u sutrašnjem meču.

- Stavio bih Edina pored Lautara. On je napadač koji radi neočekivane stvari. Džeko je kompletan igrač. Svojom tehnikom može da igra i iza napadača, uvijek natjera ekipu da se okrene - kazao je Ventola pa se osvrnuo na Lukakua:

- Romelu mora biti fizički spreman. On je igrač kojem treba više "maženja" od svog trenera, od saigrača. Ali, trenutno nema vremena: borite se za Ligu prvaka, sada se borite protiv Porta, borit ćete se za finale Kupa Italije. Treba nam spreman napadač - poručio je nekadašnji fudbaler Intera.

Na komentar novinara da Džeko ima skoro 37 godina i da mu ugovor sa Interovom završava na ljeto, Ventola smatra da Nerazzurri Dijamantu moraju ponuditi novi ugovor. 

- Ponudio bih mu još godinu dana ugovora. I bio bih zadovoljan time i sa ekonomske tačke gledišta. Uvijek možete računati na Edina, on je igrač koji još uvijek može napraviti razliku - zaključila je legenda Intera.

Džeko je ove sezone u dresu Intera odigrao ukupno 36 mečeva. Postigao je 11 pogodaka i upisao pet asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.