open-navfaktor-logo
search
Ispali od Liverpoola
(Ne)logično objašnjenje: Zašto Simone Inzaghi nije koristio Edina Džeku?
Fudbaleri Intera savladali su Liverpool na Anfieldu sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da izbore prolaz u četvrtfinale Lige evropskih prvaka jer su Redsi u prvom meču na San Siru slavili sa 2:0.
09.03.2022. u 08:06
get url
text

Gol za italijanskog prvaka postigao je Lautaro Martinez na asistenciju Alexisa Sancheza, a sinoć je bez minuta ostao naš Edin Džeko, koji je revanš-meč osmine finala pregledao s klupe za rezervne igrače.

VEZANI TEKST - Džekin Inter ipak bez čuda na Anfieldu, Bayern se poigrao sa Austrijancima

Simone Inzaghi nakon utakmice dao je (ne)logično objašnjenje zašto je najboljeg strijelca ekipe ostavio bez minute u utakmici u kojoj je mu je trebao minimalno još jedan gol...

- Džeko će nam biti veoma važan u utakmici protiv Torina, pa sam morao da pravim druge kalkulacije. U tom trenutku sam tražio da zadržimo 0:1 i da utakmicu držimo u neizvjesnosti do kraja - rekao je Inzaghi, prenosi Football-Italia.

U prilog čudnoj odluci i još čudnijem objašnjenju trenera Intera ide i činjenica da se duel Torino - Inter igra u nedjelju od 20.45 sati. Stoga, Džeko i svi ostali igrači koji su nastupili protiv Redsa imaju sasvim dovoljno vremena da se rekuperišu i odmore. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.