open-navfaktor-logo
search
Lideri Trojke
Nikšić, Forto i Konaković o koaliciji s HDZ-om: Niko od nas ne traži izdaju države
Stranke Osmorke potpisale su danas sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat. Nakon sastanka Osmorke, produženi sastanak imali su lideri sarajevske trojke, Nermin Nikšić, Edin Forto i Elmedin Konaković.
21.11.2022. u 18:18
get url
text

- Nećemo odustati od države Bosne i Hercegovine. Imamo kvalitetnu saradnju na izradi programskih dokumenata, prvo na nivou Trojke s HDZ-om, pa su radili ekspertni timovi Osmorke i na kraju s ekspertima HDZ-a. Niko ništa ne uslovaljava, cilje je kavalitetan program. Nadam se da će građani osjetiti promjenu odnosa vlasti prema njima - rekao je Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP).

VEZANI TEKST - Osmorka usaglasila programsku koaliciju: U petak potpisuju sporazum s HDZ-om

On je istakao da sporazum pokriva tri oblasti, odnosno euroatlantske integracije, vladavina prava i ekonomsko-socijalne reforme.

- Ja ne znam šta HDZ misli, ali znam šta misle ovi ljudi. Građani moraju znati da s nama nema izdaje interesa države, niti to neko od nas traži - zaključio je Nikšić.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto je rekao da će biti formirana jedna programska koalicija.

- Stranke oko HDZ-a žele programsku koaliciju i imat ćemo dokument u kojem piše šta vlada treba da ispuni u mandatu - rekao je Forto.

Elmedin Konaković predsjednik Naroda i pravde (NiP) je rekao da ovakva vrsta dogovora još nije viđena.

- Vidite da je klima u kojoj se vode razgovori drugačija, ne počinjemo konfliktima. Nećemo ulaziti u aranžmane u kojima nešto potpišemo pa slažemo. Ono što potpišemo građani će biti ponosni - rekao je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.