open-navfaktor-logo
search
Brod bez kormilara
Noćna mora za Tuzla City: Sedam mečeva bez pobjede, među najgorim odbranama lige, četiri boda od opasne zone
Vjerovatno u Tuzla Cityju ni u snu nisu mogli očekivati da bi ove sezone mogli doći u situaciju da se bore za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Kolo prije kraja zimske pauze, to je realnost.
14.11.2022. u 17:07
get url
text

Tuzla City bez pobjede je sedam vezanih utakmica. Posljednji put aktuelni viceprvak BiH radovao se 30. septembra u 12. kolu protiv Sarajeva. Od tada su Tuzlaci pet puta poraženi, a dva puta su remizirali.

Iako uz Zrinjski ima najbolji napad lige (28 golova), Tuzla City je među najslabijim odbranama bh. elite. Tuzlaci su kapitulirali 29 puta, a više golova je primila samo Sloga (33).

Nakon 18 odigranih kola Tuzla City je na osmom mjestu sa 21 bodom, što je četiri više od Igmana koji je na 11. mjestu i pet više od posljednjeplasirane Slobode.

Mnogi će se složiti da je Tuzla City prošle sezone imao mnogo jači tim, čiju okosnicu su činili Morris, Doffo, Džafić, Krpić...

Tuzla City trenutno je brod bez kormilara. Trener Dragan Jović je na bolovanju zbog zdravstvenih problema. Prije analize rezultata i traženja uzroka neuspješne jeseni, Tuzla City će odigrati još jednu premijerligašku utakmicu i to na teškom gostovanju kod Širokog Brijega na Pecari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.