open-navfaktor-logo
search
Namjenska industrija
Novalić: Kompanija Igman pruža sigurnost u državi
Kompanija za proizvodnju oružja i streljiva Igman d.d. Konjic planira novu liniju municije kalibra 7, 62 puta 51 mm u vrijednosti 10,5 miliona eura koja će, prema očekivanjima, biti puštena u promet u ovoj godini.
11.03.2020. u 13:58
get url
text
get url
text

Najavio je to direktor Igmana Đahid Muratbegović na press-konferenciji koja je upriličena povodom obilježavanja 70. godišnjice uspješnog poslovanja.

- To je velika postojanost. Vlada Federacije BiH je apsolutno odlučna da nastavi podupirati fabrike namjenske industrije. Igman proizvodi dvostruko više sada nego u vremenu prije rata i s tim smo izuzetno zadovoljni. Mislimo da iza novih linija treba u upotrebu staviti nove moderne tehnologije i materijale, te novu generaciju razvojnih inžinjera - kazao je premijer FBiH Fadil Novalić.

Ukazao je i na činjenicu da Igman obavljajući svoju djelatnost pruža sigurnost u državi.

Govoreći o profitu, direktor Muratbegović kaže da je prošle godine iznosio oko 143 miliona eura, a ove godine očekuju da se poveća za milion i po.

- Danas ćemo na svečanoj akademiji potpisati nekoliko ugovora, među kojima je ugovor sa vlasnikom Global Ordnance LLC Sarasota Marcom Moralesom - poručio je Muratbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.