open-navfaktor-logo
search
Hodžić bljesnuo
Novi Mulalićev "ratnik" dao je dva gola u karijeri: Prvi protiv Želje, drugi za Želju
Armin Hodžić imao je debi iz snova u dresu Željezničara.
05.03.2022. u 20:15
get url
text

On je ove zime stigao na Grbavicu, poslije angažmana u španskom Alcocronu. Na pripremama se uspio nametnuti, potpisati ugovor. Prvo kolo na proljeće je preskočio, a administrativni problemi riješeni su uoči derbija protiv Sarajeva.

Edis Mulalić je Hodžiću dao šansu od prve minute. Veliku ulogu je odigrala i činjenica da se radi o fudbaleru zaštićenog godišta. Tuzlak mu se odužio na najbolji način.

Osim požrtvovane igre, bezbroj klizećih startova i bespoštedne borbe za svaku loptu, Hodžić je postigao gol za vodstvo Plavih. U 31. minuti nakon kornera Štilića skočio je odlično između Dopovca i Mujakića i glavom pospremio loptu iza leđa Dizdarevića.

Interesantno, Hodžiću je ovo drugi pogodak u seniorskoj karijeri, a oba je postigao na Grbavici.

Svoj premijerligaški prvjenac Hodžić je postigao u sudaru Želje i Slobode u julu 2019. godine. Završeno je 2:2, a Hodžić je bod Tuzlacima donio pogotkom u 80. minuti.

Navijači Željezničara sjetit će se da je tada i Samir Bekrić u dresu Slobode postigao eurogol iz slobodnog udarca.

Hodžić je izdanak Slobodine škole fudbala. Nakon što je promovisan u prvi tim, u julu 2020. godine napravio je transfer u španski Alcocron, koji ga je proslijedio na posudbu u portugalski Estoril. Tamo se nije snašao, a ove zime "uzeo je papire". Odlučio se vratiti u domaći fudbal, ali ovoga puta ne na Tušanj, već na Grbavicu. Bolji početak nije mogao ni sanjati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.