open-navfaktor-logo
search
Ljuštura od "srpskog svijeta"
Novinar Slobodan Stupar: Vučić od novembra nije dobio dobru vijest, Vulin je njegov trbuhozborac
Novinar Slobodan Stupar gostovao je u Novom danu na televiziji N1, a komentirao je, između ostalog izjavu o "srpskom svijetu" ministra Aleksandra Vulina.
19.07.2021. u 18:13
get url
text

- Vučić je dobio "pedalu" od Hrvata. Direktno mu je rečeno da on nije prihvatljiv za Srbe u Hrvatskoj. U Bosni i Hercegovini on nema šta da traži, to je zemlja pod protektoratom, a Dodik je čovjek koji će raditi ono što mu se spolja bude reklo. Dakle, nema uticaja u Bosni. Vučić je prolazan, Dodik nije - kaže Stupar.

Podsjećamo, Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije rekao je da je zadatak ove generacije političara stvaranje "srpskog svijeta" i da objedini Srbe gdje god budu živjeli.

Dodaje da Vučić ima "Vulina koji je trbuhozborac i priča ono što Vučić misli i šta kaže".

- U Crnoj Gori od smrti Amfilohija nema srpskog svijeta. Na Kosovu nema ništa ni Srbija, a kamoli Vučić. To je čista "fora", marketing, ljuštura, koja nema ništa - rekao je Stupar o sintagmi "srpski svijet".

Vučić, prema Stuparu, od novembra prošle godine nije dobio niti jednu dobru vijest.

- U novembru prošle godine izabran je Biden (Joe, predsjednik SAD-a op-a.). Kraj, sve se ruši. Niko mu od tada nije dolazio, niti on gdje smije da ide. Danas je otišao u Brisel da bi se sastao s kosovskim premijerom - kaže Stupar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.