open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
O izboru direktora oglasilo se i Vijeće roditelja Osnovne škole "Skender Kulenović" na Dobrinji
Nakon što su mediji objavili informaciju da roditelji učenika Osnovne škole "Skender Kulenović" na Dobrinji nisu zadovoljni izborom direktora ove osnovne škole oglasilo se i Vijeće roditelja ove školske ustanove.
15.01.2022. u 15:54
get url
text

Naime, pojedini roditelji su protiv imenovanja gospodina Senadina Tucakovića za direktora, a kojem se osporava to što je magistrirao na privatnom Evropskom univerzitetu "Kallos" u Tuzli.

VEZANI TEKST - Roditelji učenika škole na Dobrinji u Sarajevu protiv imenovanja direktora Tucakovića, šta on kaže

- Vijeće roditelja ove osnovne škole se ograđuje od svih pomenutih navoda, kao i "pisma roditelja" koje je upućeno na više adresa. Vijeće roditelja OŠ "Skender Kulenović" je profesionalno, demokratski i u skladu sa svim zakonskim propisima i pravilnicima provelo proceduru odabira kandidata za direkora/cu škole, te pri tome nije bilo nikakvih primjedbi na rad Vijeća i odabrane Komsije za provođenje navedene procedure. Trenutno se čeka stav, odnosno glasovi resornog Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, te lokalne zajednice, Općine Novi Grad Sarajevo, kako bi zvanično dobili informaciju ko će obnašati funkciju direktora OŠ "Skender Kulenović" naredne četiri godine.

Vijeće roditelja, kao tijelo u okviru kojeg se promoviraju interesi roditelja i učenika škole u odgojno-obrazovnom procesu u ovom slučaju zastupa isključivo interese djece i roditelja, te se ovim putem izričito ograđuje od favoriziranja bilo kojeg kandidata/kinje za direktora ove osnovne škole. Jednako, ovo Vijeće nije bilo pod pritiskom, niti lobirano od strane bilo kojeg od kandidata/kinja, te odbacujemo bilo kakve navode u tom smislu. Iskreno se nadamo da će resorno Ministarstvo i Općina što prije i u skladu sa Zakonom dati svoje glasove a kako bi više od 1.000 učenika ove škole dobilo direktora/cu i menadžment kakav zaslužuju - stoji u saopćenju Vijeća roditelja Osnovne škole "Skender Kulenović"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.