Naime, pojedini roditelji su protiv imenovanja gospodina Senadina Tucakovića za direktora, a kojem se osporava to što je magistrirao na privatnom Evropskom univerzitetu "Kallos" u Tuzli.

VEZANI TEKST - Roditelji učenika škole na Dobrinji u Sarajevu protiv imenovanja direktora Tucakovića, šta on kaže

- Vijeće roditelja ove osnovne škole se ograđuje od svih pomenutih navoda, kao i "pisma roditelja" koje je upućeno na više adresa. Vijeće roditelja OŠ "Skender Kulenović" je profesionalno, demokratski i u skladu sa svim zakonskim propisima i pravilnicima provelo proceduru odabira kandidata za direkora/cu škole, te pri tome nije bilo nikakvih primjedbi na rad Vijeća i odabrane Komsije za provođenje navedene procedure. Trenutno se čeka stav, odnosno glasovi resornog Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, te lokalne zajednice, Općine Novi Grad Sarajevo, kako bi zvanično dobili informaciju ko će obnašati funkciju direktora OŠ "Skender Kulenović" naredne četiri godine.

Vijeće roditelja, kao tijelo u okviru kojeg se promoviraju interesi roditelja i učenika škole u odgojno-obrazovnom procesu u ovom slučaju zastupa isključivo interese djece i roditelja, te se ovim putem izričito ograđuje od favoriziranja bilo kojeg kandidata/kinje za direktora ove osnovne škole. Jednako, ovo Vijeće nije bilo pod pritiskom, niti lobirano od strane bilo kojeg od kandidata/kinja, te odbacujemo bilo kakve navode u tom smislu. Iskreno se nadamo da će resorno Ministarstvo i Općina što prije i u skladu sa Zakonom dati svoje glasove a kako bi više od 1.000 učenika ove škole dobilo direktora/cu i menadžment kakav zaslužuju - stoji u saopćenju Vijeća roditelja Osnovne škole "Skender Kulenović"