open-navfaktor-logo
search
Igrač i mentor
Oblači dres svog bivšeg kluba: Mirza Teletović vraća se na parket
Mirza Teletović, aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, vratit će se na parket i ove sezone će zaigrati u dresu KK Turbina Jablanica.
01.09.2021. u 10:36
get url
text

Nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaš s NBA karijerom želi pomoći jablaničkim košarkašima da se plasiraju u elitni rang, piše Jablanica.live.

- Proveo sam 18 godina igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cijenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji i Turbinu pomažem koliko mogu, zaista. Imam personalnu satisfakciju da igram za Turbinu i da pomognem koliko god mogu. Idemo korak po korak, za sada je izvjesno da ću igrati ovu sezonu, a za narednu ćemo vidjeti. Ja ću tu biti kada bude trebalo pomoći, a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savjetujem - rekao je Teletović.

- Naš cilj je da od naredne sezone igramo u najvećem košarkaškom rangu što se tiče Bosne i Hercegovine. Cilj nam je Premijer liga. Jablanica već određeni niz godina nije imala nekog premijerligaša, a mi ćemo se potruditi da to bude KK Turbina. Naravno, trebamo se onda fokusirati i na druge jablaničke sportove i da sve guramo prema višem rangu takmičenja - dodao je Teletović.

Mirza Teletović okončao je karijeru 2018. godine. U prijevremenu penziju otišao je zbog problema s plućnom embolijom. Ubrzo nakon toga preuzeo je kormilo Košarkaškog saveza BiH, a sudeći po rezultatima reprezentativnih selekcija, na tom polju je uspješan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.