open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Oblačno s kišom, a na planinama snijeg: Tegobe kod hroničnih bolesnika će se pojačati
Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom.
25.12.2020. u 07:32
get url
text

Na planinama će padati snijeg. Tokom noći na subotu, padom temperature zraka, susnježica ili snijeg u Bosni mogu padati i u nizinama. Temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, a na jugu zemlje do 16°C.

Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina populacije biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteropata će se pojačati. Opća slika će, od jutarnjih sati, biti lošija u Hercegovini i Krajini, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom. Osjet hladnoće postepeno će se pojačavati.

Sutra se u većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje susniježica ili snijeg. Na jugu zemlje kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između minus jedan i tri stepena, a na jugu zemlje od pet do devet stepeni.

U nedjelju prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.