open-navfaktor-logo
search
CEV Srebrena liga
Odbojkašice BiH kreću u borbu za Final Four, osiguran i TV prijenos
Ženska odbojkaška reprezentacija nakon historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo danas počinje takmičenje u Srebrenoj ligi.
28.05.2021. u 08:03
get url
text

Prvi protivnik izabranicima Stevana Ljubičića u ovom takmičenju bit će selekcija Latvije, koju su u proteklim kvalifikacijama za kontinentalni šampionat najbolje odbojkašice naše zemlje porazila u dva navrata.

VEZANI TEKST - Odbojkašice BiH imaju jasan cilj u Srebrenoj ligi, OSBiH odlučio sniziti cijene ulaznica

Dva turnira CEV Srebrene lige igrat će se od 28. do 3. juna u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", a publika će u ovog puta imati priliku da sa tribina bude podrška našoj selekciji.

Prema riječima selektora, cilj je jasan - plasman na Final Four, kojem će od 11. do 13. juna biti domaćin Maribor.

- Cilj, moj i cijele ekipe je odlazak na Final Four - poručio je na selektor Stevan Ljubičić, pod čijim vođstvom su naše odbojkašice nedavno izborile historijski plasman na EP.

Takmičenje u Srebenoj ligi prilika je za novo uigravanje, no bilo je i manjih problema s povredama, no "coach" bh. tima vjeruje da će njegove izabranice biti spremne i na visokom nivou.

- Siguran sam da ćemo i na ovaj turnir izaći maksimalno spremni - naglasio je Ljubičić.

Atmosfera u timu je na vrhunskom nivou, što potvrđuju i riječi libera naše selekcije Milice Ivković.

- Atmosfera među djevojkama je sjajna. Kako odmiče vrijeme, nekako smo sve složenije, dobro funkcionišemo. To mi je jako drago jer smatram da je to jedan od velikih faktora za dobijanje većih rezultata - kazala je Ivković. 

Susret BiH i Latvije igra se danas spočetkom u 17 sati, dok se u drugom meču od 20 sati sastaju Estonija i Portugal. Mečeve selekcije BiH prenosit će BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.