open-navfaktor-logo
search
Za šta je nagrađen
Odlučivat će u Vučićevom mediju: Bazdulj izabran u Upravni odbor RTS-a
Kniževnik i novinar, rođeni Travničanin Muharem Bazdulj izabran je u Upravni odbor Radio-televizije Srbije, jednom od glavnih medija aktuelnog prvaka Srbije Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke.
13.07.2021. u 15:25
get url
text

VEZANI TEKST - Dernečili sa negatorom genocida: Sa Handkeom "Romaniju" zapjevao i Muharem Bazdulj

Kako prenosi nova.rs, Bazdulja je u UO RTS-a imenovalo Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM). S obzirom na to da Vučić u potpunosti kontroliše RTS, može se zaključiti da je Bazdulj prošao "sigurnosne" provjere sa desetkom.

Podsjećamo, Bazdulj već godinama živi i radi u Beogradu, a u žižu bh. javnosti došao je početkom maja kada je po Bosni i Hercegovini sav ushićen uz svog svojevrsnog socijalnog mentora reditelja Emira Kusturicu dernečio sa austrijskom knjževnikom Peterom Handkeom, negatorom genocida.  

Nakon kritika iz domovine, Bazdulj je za pojedine medije u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji govorio kako "Sarajevo mrzi patološki i histerično".

VEZANI TEKST - Uvreda za uvredom: Bazdulj o "patološkoj mržnji Sarajeva", Handkeu, Kusturici, Oscaru, Ivani Marić...

- Za sarajevsku masovnu histeriju po medijima i društvenim mrežama ne mogu reći da me iznenadila, pošto pamtim slučaj Vuka Bačanovića i sasvim recentan slučaj Ivane Marić, kada se desio sličan džumbus zbog jednog benignog statusa na Facebooku, odnosno još benignije konferencijske dosjetke.

Ipak, da ovako nešto, privatno druženje uz muziku i pjesmu, odnosno pjevanje ljubavne pjesme koju izvodi bošnjački pjevač, koji se posljednjih decenija isprofilisao kao jedan od simbola Sarajeva, a skupa sa književnim nobelovcem i dvostrukim dobitnikom kanske "Zlatne palme", može biti povod za linč, to mi baš i nije palo na pamet - kazao je tom prilikom Bazdulj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.