Ponedjeljak, 20.09.2021.

Održan XI Festival folklora novosarajevskih osnovnih škola

Na festivalu su učestvovali folklorni ansambli osnovnih škola "Pofalići", "Velešićki heroji", "Malta", "Hrasno" i "Kovačići"

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, jučer je održan je XI Festivala folklora novosarajevskih osnovnih škola.

Na festivalu su učestvovali folklorni ansambli osnovnih škola "Pofalići", "Velešićki heroji", "Malta", "Hrasno" i "Kovačići".

Nakon izvedbe folklornih ansambala osnovnih škola, stručni žiri proglasio je pobjednike ovogodišnjeg festivala folklora. Prvo mjesto pripalo je OŠ "Malta", koji su se predstavili sa izvedbom pod nazivom "Vlašić", drugo mjesto zauzeli su učenici OŠ "Pofalići" sa izvedbom "Igre iz Bosne" i treće mjesto osvojili su učenici OŠ "Kovačići" sa izvedbom "Igre iz Teslića".

Organizator festivala je Općina Novo Sarajevo, a općinski načelnik Nedžad Koldžo ovogodišnjim učesnicima uručio je novčane nagrade, kao znak podrške i zahvalnosti za uspješno priređen kulturno-umjetnički program.

U revijalnom dijelu programa KUD "Lola" priredio je prigodan kulturno-zabavni program.

Festival folklora novosarajevskih osnovnih škola je tradicionalna manifestacija, takmičarskog karaktera, a za cilj ima razvijanje interesa kod učenika osnovnih škola za očuvanjem i njegovanjem tradicionalnih folklornih igara, te identiteta i tradicionalne vrijednosti naše domovine, kao i razvijanje prijateljstva, kulturnog i socijalnog duha, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh