open-navfaktor-logo
search
Treće poluvrijeme
Oglasili se Banjalučani: Borac je oštećen protiv Veleža
Dosta bure bilo je poslije nedjeljne utakmice između Borca i Veleža u Banjoj Luci.
05.10.2020. u 15:07
get url
text

Borac je slavio 1:0, a Rođeni su bili nezadovoljni dijeljenjem pravde arbitra Miloša Gigovića.

Trener Veleža Feđa Dudić kazao je kako "se sve znalo prije nego što je počela utakmica" i "da smo se vratili u 2002., 2003. gdoinu, kada se osnovala Premijer liga i kada niko nije mogao boda uzeti vani".

VEZANI TEKST - Sudija Miloš Gigović "pogurao" Borac protiv Veleža, Široki Brijeg rutinski

Strateg domačih Vlado Jagodić okarakterisao je ovaj potez svog kolege nekulturnim, nekorektnim i neprofesionalnim.

Danas je uslijedila i reakcija Borca.

- Kako se u našem fudbalu brzo zaboravljaju neke stvari, dužni smo podsjetiti naše goste iz Mostara, ali i ostale "dušebrižnike" da nisu bili tako glasni kada je Borac po ekspresnom principu izbačen u Prvu ligu RS, iako je riješio problem sa licencom za takmičenje u Premijer ligi BiH. Dužni smo da obavijestimo javnost, koja je i imala priliku da vidi sve u direktnom prijenosu da FK Velež nijednim potezom arbitra nije oštećen, niti je načinjena bilo kakva materijalna povreda fudbalske igre na štetu gostiju - saopćeno je iz Borca-

- Čak se može reći, ako će se ići u najsitnije detalje, da je Borac taj koji je oštećen u jednoj izuzetno izglednoj situaciji, sredinom prvog poluvremena, kada su arbitri zaustavili igru, zbog navodnog ofsajda u kojem se našao naš kapiten Stojan Vranješ, iako se jasno vidjelo da isti nije biti niti blizu nedozvoljene pozicije - dodaju Banjalučani.

VEZANI TEKST - Trener Veleža "rigao vatru", Jagodić mu poručio da je nekulturan, nekorektan i neprofesionalan


Iz Borca navode da se neće baviti suđenjem. Posebno skreću pažnju na "nesportsko i nekorektno ponašanje trenera Veleža Feđe Dudića", koji je, tvrde Banjalučani, svih 90 minuta pa i poslije utakmice dizao tenzije, komentarisao suđenje, vrijeđao i prozivao čelnike Borca u loži.

Banjalučani dalje tvrde da je predsjednik Veleža Šemsudin Hasić otvoreno pozivao trenera Dudića da ekipu povuče s terena, odnosno prekine utakmicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.