Hasić je suspenziju zaradio zbog nemilih scena tokom i poslije utakmice Velež - Borac, odigrane u septembru 2021. godine.

Iz mostarskog kluba saopćili su da je presudom Fudbalskom savezu BiH naloženo da plati troškove arbitraže CAS-a.

VEZANI TEKST - CAS ukinuo suspenziju Šemsudinu Hasiću, FSBiH mora platiti troškove suđenja
 

Velež je najavio da će više informacija o slučaju objaviti na web stranici.

U međuvremenu se oglasio i Fudbalski savez BiH, koji tvrdi da je u krovnu kuću bh. fudbala danas dostavljena odluka iz Lozane po žalbama FK Velež i Šemsudina Hasića nakon odluke Apelacione komisije FSBiH.

- Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK Velež Mostar odbacuje u cijelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika FSBiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM - saopćeno je iz FSBiH.

- Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije FSBiH u cijelosti snosi FK Velež Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 švicarskih na račun FSBiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK Velež Mostar za finansijsku odštetu - dodali su iz krovne kuće bh. fudbala.