- Dragi prijatelji Bošnjaci i svi ostali, jutros na nedjeljno jutro umjesto da uz kafu razmišljam gdje i kako provesti ovaj dan odmora u sedmici, ja se budim iz sna i nailazi jedna jako tužna scena, ne znam da li bi mi ikada i u snu došla, jedna scena na koju me trnci po čitavom tijelu, dok ovo pišem, prolaze. Radi se o tome da je moje maloljetno dijete uradilo jedan sramotni, poražavajući i čin za osudu, zajedno sa još jednom maloljetnom osobom koja ga je fotografirala na haremu Raštani, na mezaru rahmetli Hajrije Dumpor, na kojem poziva da se gaze balije - napisao je Biokšić.

VEZANI TEKST - Unuk traži ko je počinilac: Mladić objavio fotografiju kako čuči na mezaru, uz poruku "gazi po balijama"

Šta reći o tom činu, dodao je on, već ga osuditi na sve moguće načine.

- Kako nisam odgajan od strane svojih roditelja da mrzim i dijelim ljudska bića na ova ili ona, sve sam to prenosio na svoje dvoje djece, koja su iz mješovitog braka oca Hrvata i majke Bošnjakinje. Jako me zaboljela ova situacija, koja će kako na mene tako i na moju porodicu i rodbinu, ostaviti dubok i neizbrisiv trag. U ime svih nas želim javno izraziti duboko sažaljenje, suosjećanje prema porodici Dumpor, što ću lično učiniti. Vama dragi prijatelji Bošnjaci duboka isprika zbog sramotnog necivilizacijskog čina, za koji se nadam da neće narušiti naše prijateljske odnose - napisao je Biokšić.

On je dodao da je pomenuto slika stanja današnjeg društva u kojem su djeca izložena govoru mržnje i nacionalzmu.

- Protiv ovog zla se moramo zajedno boriti i izboriti. Ne smijemo dopustiti da našu djecu truju mržnjom, da nas dijele na ove ni one, mi nismo ni ovi ni oni, nego smo ljudi od krvi i mesa. Danas je moje dijete žrtva ovog nacionalističko-fašističkog sistema, a sutra vaše i ko zna koliko ih je bilo i koliko će ih još biti. Moje dijete je fotografirano od jednog takvog, koji ga je naveo na ovaj strašan čin i zloupotrijebio fotografiju s objavom - naveo je Biokšić.