open-navfaktor-logo
search
Sporne situacije
"Oko sokolovo" presudilo: Čelik žestoko oštećen na Koševu
Direktan crveni karton za Marka Perišića poslije starta nad Benjaminom Tatarom podigao je mnogo prašine
21.10.2019. u 21:20
get url
text

Pune ruke posla u emisiji posvjećenoj Premijer ligi BiH imalo je "Oko sokolovo". Sporne situacije, a bilo ih je mnogo, večeras je komentarisao Muamer Bureković, član Komiteta za sudije i suđenje N/FSBiH.

Kometarisao je duel Šerbečića i Grahovca iz prvog poluvremena prve utakmice 13. kola između Sarajeva i Čelika, koji sudija Frano Jelić nije okarakterisao kao prekršaj, a Bureković smatra da je to morao uraditi i dodijeliti žuti karton defanzivcu Sarajeva.

Direktan crveni karton za Marka Perišića poslije starta nad Benjaminom Tatarom podigao je mnogo prašine.

- Nije u dobroj poziciji da procijeni težinu starta. Adekvatna disciplinska mjera je žuti karton. Odgovornost imaju i četvrti sudija i asistenti, koji su imali bolju poziciju da procijene situaciju - smatra Bureković.

Podsjetimo, igrač Čelika je isključen kod rezultata 0:0, a aktuelni prvak BiH je u nastavku iskoristio brojčanu nadmoć na terenu i slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Nekadašnji arbitar iz Zenice je komentarisao i spornu situaciju iz 35. minute sa meča Željezničar - Mladost, a kada su domaći tražili penal. Iako se na "prvu" čini da je jednog igrača Mladosti lopta pogodila u ruku, detaljnijim pregledom snimka utvrđeno je da se to nije dogodilo, pa je sudija Aleksandar Njegomirović donio ispravnu odluku.

Irfan Peljto je ispravno postupio kada je na Tušnju dosudio penal za Radnik, iz kojeg su Semberci postigli drugi pogodak na meču protiv Tuzla Cityja, smatra Bureković.

Prema mišljenju Burekovića, penal koji je za Borac dosuđen u Ugljeviku je greška sudija, odnosno pomoćnika koji je to signalizirao. Sporna situacija dogodila se u 62. minuti, a penal je u pogodak pretvorio Stojan Vranješ i postavio konačnih 0:2. Meč je vodio Elvis Mujić, a asistirali su mu Arnel Novalić i Mirza Demir.

Iako je dijeliti pravdu u mostarskom derbiju uvijek težak zadatak, sudija Zoran Grbić odradio je dobar posao, bez većih grešaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.