open-navfaktor-logo
search
Derbi začelja
Olimpik dočekuje Krupu, pobjeda imperativ za oba tima
Fudbaleri Olimpika u 14. kolu Premijer lige BiH dočekat će ekipu Krupe.
06.11.2020. u 12:29
get url
text

Izuzetno bitan je ovo susret za obje ekipe, a Olimpik kao domaćin ima imperativ pobjede u ovom duelu.

Marko Perišić, veznjak Olimpika, stigao je na Otoku u toku jesenjeg dijela, a vrlo brzo je izborio status prvotimca.

- Došao sam relativno kasno jer je sezona već bila odmakla. Mislim da sam se snašao dobro, trebalo mi je par treninga da momke upoznam, mada neke znam i odranije. Neki su igrali sa mnom, neke znam iz lige i nije mi stvarno puno trebalo da se uklopim u ekipu. Želim da se zahvalim ljudima u klubu i saigračima što su me tako primili - kazao je Perišić.

U prošlom kolu Olimpik je doživio nesretan poraz od Širokog Brijega, a Vukovi su gol primili u posljednjim minutama utakmice.

- Imali smo nekih problema prije utakmice, ali smo odigrali muški. Moram reći da nismo imali sreće u nekim situacijama, primili smo naivan pogodak u 88. minuti. Sada je to iza nas, i mi se okrećemo sljedećoj utakmici. Ako ponovimo pristup sa posljednje dvije utakmice, sa Zrinjskim i Širokim Brijegom, mislim da neće biti problema i da možemo osvojiti sva tri boda - poručio je Perišić.

Svjestan je da se u duelu sa Krupom pobjeda nameće kao imperativ.

- Mi smo domaćini i tako ćemo se i postaviti na terenu. Rekao sam da, ako ponovimo pristup sa utakmice protiv Zrinjskog kojeg smo na Otoci savladali sa 3:0, mislim da će rezultat doći. Bit će sigurno teška utakmica, tu smo u bod mi i Krupa, ali želimo pobjedom da ih "preskočimo" i ostavimo na začelju tabele. Nadamo se da će nam i ostali rezultati ići na ruku i da ćemo dodatno smanjiti zaostatak za ostalim ekipama - rekao je Perišić u najavi ovog duela.

Susret između Olimpika i Krupe igra se u subotu na stadionu Otoka sa početkom u 13 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.