Zdravstvo

Opća bolnica dobija novi aparat za magnetnu rezonancu i CT

Objavljeno: 01.10.2018. u 10:16

Finansijska sredstva za ovu investiciju je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo

Opća bolnica u Sarajevu

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" sutra će biti upriličena svečanost povodom puštanja u rad nove medicinske opreme na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku, aparata za magnetnu rezonancu (MRI) i CT aparata.

Novi aparat za magnetnu rezonancu je jačine 1,5 Tesla. Ovo je drugi uređaj za magnetsku rezonancu u Općoj bolnici i u velikoj će mjeri smanjiti liste čekanja za preglede i poboljšati mogućnosti dijagnostičkih pretraga.

Novi CT aparat posjeduje programe koji pored dosadašnje dijagnostike omogućavaju širenje spektra usluga, vremensko skraćenje pregleda, kao i smanjanje doze zračenja prilikom snimanja.

Finansijska sredstva za ovu investiciju je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo.

Također, istoga dana će biti otvorena i opservacija sa dnevnom bolnicom koja je opremljena modernom opremom za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije